Bij Bivamuntuyo is het mango en sinaasappel maand!

donderdag 31 januari 2019

Januari begint meestal met goede voornemens voor het nieuwe jaar.
Gezonder eten, 21 kilometer rennen tijdens de Uganda marathon dit jaar, mijn lijf accepteren, een reis naar India maken, het personeel loonsverhoging geven, een auto kopen, verlate kerst brieven versturen, meer geniet momentjes inplannen en nog een aantal van die voornemens waarvan je denkt dat moet gaan lukken en als je aan het eind van het jaar de balans opmaakt is het altijd leuk om zoveel mogelijk voornemens af te kunnen vinken met een positief resultaat…dat voelt goed, dat geeft voldoening.
Excuses als geen tijd, geen geld en geen zin zijn denk ik heel herkenbaar maar toch wil ik ook dit jaar mijn best gaan doen om me aan mijn voornemens te houden, tot nu toe gaat het goed.
Het jaar is vrij rustig begonnen, lekker thuis met de kinderen die nog vakantie hebben tot begin februari. Veronica gaat naar de derde klas van de middelbare school, Roos en Betty naar groep 5, Noe gaat naar groep 8, Saige werkt lekker mee op de Bivamuntuyo boerderij, Frank gaat stagelopen bij verschillende restaurants en hotels nu hij zijn catering cursus heeft afgerond, Rosias is onze electricien en Peter die doet van alles en nog wat.
Iedereen dus weer onder de pannen, al wachten we nog steeds op de eind resultaten van de staatsexamens (cito toets) van Babirye die in november werden afgenomen en waarvan de uitslag half januari bekend werd gemaakt. Helaas niet voor Babi haar klas want de school wordt verdacht van fraude of wel kopieren….Hebben wij weer! We gaan ervanuit dat de resultaten nog komen maar tot nu toe weinig communicatie van de school en we kunnen haar tot die tijd nergens anders inschrijven. In het ergste geval moet ze groep 8 over doen maar we houden goede moed en blijven positief dat het allemaal toch nog goed zal uitpakken. Geduld is een schone zaak.
Voor de nutrition unit is januari over het algemeen een rustige maand,, mensen sparen voor het schoolgeld van hun kinderen en zijn druk bezig met inkopen voor het nieuwe schoolseizoen. Dan is er weinig geld en tijd over voor zieke kinderen. Op dit moment hebben we 4 patientjes liggen en gelukkig zijn ze allemaal aan de betere hand en kunnen ze weer snel naar huis.
Bij Bivamuntuyo is het mango en sinasappel maand! Lang hebben we er op moeten wachten, zo’n 4 jaar voordat de fruitbomen ook echt produktief bleken te zijn. Heerlijke mango’s en sappige, zoete sinaasappels worden deze maand goed afgenomen en dat zien we weer als een positieve ontwikkeling voor de boerderij.
Zoals altijd is een van mijn voornemens om elke maand een verhaaltje te plaatsen op mijn website…Voor januari is dat gelukt, die kan ik alvast afvinken;)
Ik wens iedereen een gezond en gelukkig begin van dit nieuwe jaar en we gaan er weer wat moois van maken!

Liefs Kim