Trainen voor de marathon

Hallo allemaal,

Vorig jaar juni vond de marathon in Masaka voor het eerst plaats. Het was een initiatief van een aantal Engelse vrienden die op verschillende plekken op de wereld marathons organiseren om geld in te zamelen voor lokale projecten. Het was een gezellige dag met nationale en internationale lopers. Met vrienden stonden we aan de kant van de weg om deze enthousiaste lopers aan te moedigen, terwijl ze over de rood gekleurde zand wegen en steile hellingen op weg waren richting de finish. Ik dacht bij mezelf “ Rennen… niets voor mij. Ik word al moe als ik eraan denk”.
Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Mijn dochter Babirye had het idee geoppert om samen de 10 km in 2016 te gaan lopen. Het idee was leuk, maar de uitvoering ervan leek me nogal vermoeiend, ik heb namelijk nog nooit gerend in mijn leven (ik had altijd wel een “blessure” als we het rondje dijk moesten rennen tijdens de gym of een ander excuus om maar niet de longen uit mijn lijf te hoeven rennen). Maar goed, het zou ook een leuk moeder/dochter ding zijn en op mijn goede voornemens lijstje kwam ook meer lichamelijke oefening voor, dus nam ik de uitdaging aan.

De eerste trainingen waren zeer vermoeiend (al dan niet slopend), maar door langzaam op te bouwen kregen we meer uithoudingsvermogen en na een paar weken renden we zo’n 20 minuten, zonder compleet uitgeput te zijn. Ik kreeg steeds meer plezier in het rennen, voelde me goed en fit en dacht er voor het eerst aan om ook echt die finish te gaan halen.
De interesse van Babirye ebde langzaam weg en ook school nam ook een groot deel van haar tijd in beslag. Toch zal ze de 10 km meelopen en ik ben heel trots op haar. Inmiddels hebben de medewerkers van de afdeling voor ondervoede kinderen (nutrition unit) zich ook over laten halen om mee te lopen/ rennen want waarom niet rennen voor ons eigen project?

Ik bedacht me tijdens het rennen dat het een enorme stimulans zou zijn, als we deze marathon actie kunnen gebruiken, om inkomsten te werven voor de afdeling voor ondervoede kinderen in het lokale ziekenhuis in Kyotera. Het Schotse fonds, die de afdeling tot nu toe heeft gesponsord, trekt zich langzaam terug en heeft hun bijdrage al verminderd voor 2016. Een mooie gelegenheid om creatief aan de slag te gaan en te kijken of we de afdeling via andere wegen financiëel kunnen onderhouden.

Ik hou niet van leuren om geld, maar draag dit project een warm hart toe en ik zou het fantastisch vinden als wij door middel van deze 10 km het benodigde bedrag (5000 euro) bij elkaar kunnen rennen om de afdeling draaiende te houden.
De afdeling voor ondervoeding bestaat nu zo’n 5 jaar en verricht bijzonder mooi werk met veel resultaat. In de afgelopen jaren heeft de afdeling meer dan 600 ondervoede kinderen behandeld en duizenden mensen in de dorpen educatie verschaft over preventie en gevaren van ondervoeding.

Ik hoop dat de actie een succes zal worden en hoe meer geld er binnenkomt, hoe groter de stimulans zal zijn om die finish te halen!!!

Per bank: IBAN: NL62 INGB 0006 1565 61
BIC: INGBNL2A
Kim Vogel
Vlaardingen
onder vermelding van: marathon

Alvast Bedankt!!!!