Oudejaarsavond 2012

Bijna half 12, oudejaarsavond, ik zit met een kopje thee in de keuken. Het is stil in huis, even een momentje alleen om melancholisch terug te denken aan al de gebeurtenissen van de afgelopen jaren en te beseffen dat de tijd vliegt. Ik ben altijd een beetje emotioneel op zo’n avond als deze, weet niet waarom. Herinneringen komen terug, als 14jarige lekker met je vrienden buiten hangen, sigaretjes roken onder het mom van handig voor het lontjes aansteken. Om 5 voor 12 snel naar huis rennen, een oliebol naar binnen stouwen en iedereen gelukkig nieuwjaar wensen om dan om 5 over 12 weer de straat op te gaan en langs huizen van vrienden en familie gaan om een gelukkig nieuwjaar te wensen en vuurwerk af te steken. De oudejaarsavond in de woestijn onder de sterren in Australie, waarvan ik dacht dat het de meest saaie avond ooit zou worden en wat bleek een van de mooiste van mijn leven… De avonden waar je je ontzettend op verheugde omdat het oudejaarsavond is en je een mega bedrag neertelt voor een feestje en het uiteindelijk hartstikke tegenvalt. Hier gaat men gewoon op tijd naar bed en wordt in het nieuwe jaar wakker, geen vuurpijlen in de bush bush of grote feesten. In Kampala wel maar hier gaan we stilletjes het nieuwe jaar in en morgen gewoon weer aan de arbeid.
Omringd door foto’s van vrienden en familie realiseer ik me hoe rijk ik me prijs met zoveel lieve mensen om me heen en hoe erg ik ze mis. De gedachten aan het in Nederland wonen komen regelmatig naar boven en natuurlijk maak ik daar een veel te romantisch beeld van. Uiteindelijk zal ik ook daar hard aan de slag moeten en ga ik heus niet gezellig elke week lekker wandelen op het strand/bos met vriendinnen en baby’s in de buggy of regelmatig koekjes bakken met de kids, wat ik graag zou willen, maar wat vaak niet haalbaar is. Elke keer geef ik mezelf een tijdslimiet, over 3 jaar terug naar Nederland en de verpleegkundige opleiding gaan doen, maar kan ik ooit Oeganda achter me laten en weer opnieuw beginnen? De tijd zal het leren en wie weet… ooit ben ik klaar om de stap te zetten, maar op dit moment zijn er hier nog teveel verantwoordelijkheden die ik nog niet kan loslaten en dus blijf ik zeker ook nog in 2013 mijn best doen om de mensen hier te helpen en de projecten tot een succes te maken.
Het afgelopen jaar is weer een fantastisch jaar geweest. Een nieuwe werkvergunning voor 3 jaar, een heerlijke vakantie in Nederland gehad met de meiden, de landtitel, de start van de afdeling voor ondervoede kinderen. We zijn weer gezond gebleven al heeft de buik dit jaar iets meer klachten dan voorheen, kan geen kwaad voor de lijn. De kinderen die het goed doen op school en opgroeien tot zelfstandige wezentjes, die met een positieve blik de toekomst tegemoet zien. De mooie natuur en de lieve mensen blijven me raken.
Natuurlijk zijn er goede voornemens, regelmatig op tijd naar bed gaan, alle kerstkaarten eens op tijd aan laten komen, vaker aan yoga doen en meer updates schrijven voor de site. Wie weet gaat het volgend jaar lukken…….
Op dit moment is het 12 uur en wens ik jullie allemaal een gezond en heerlijk nieuwjaar!!!

Weltruste
Kim