De “Tuku Tuku

Veel dank aan onze vrienden die deze “Tuku Tuku” vele, vele jaren geleden schonken!
Het is een grote hulp geweest voor Bivamuntuyo.
Het redde levens door te dienen als noodtransport tijdens de uren van de avondklok in de eerste lock-down. Het heeft vele bevallende vrouwen naar het ziekenhuis gebracht voor een veilige bevalling, kinderen met hoge koorts, brandwonden, ernstige malaria en ondervoeding en HIV-positieve mensen die de gezondheidscentra niet konden bereiken om behandeling en medicatie te krijgen.
Het verzamelen van zakken pinda’s voor onze pindakaasfabriek, het vervoeren van voedzame levensmiddelen naar patiënten in de Nutrition Unit, het afleveren van producten bij klanten, het vervoeren van brandhout, zakken vol dierlijk voedsel en af en toe wat passagiers.
Dit multifunctionele voertuig heeft echt zóveel bijgedragen aan de projecten.
Het aantal gevallen van COVID-19 in Uganda stijgt snel en we zitten vast in een tweede lockdown. Gelukkig gaat het werk op de boerderij en in de Nutrition Unit door. Deze dagen ontvangen we veel ernstig ondervoede kinderen en we weten dat er nog veel meer zijn die het ziekenhuis niet kunnen bereiken vanwege de transportbeperkingen. We willen meteen weer beginnen met het aanbieden van de eerste hulp aan de leden van de gemeenschap.
Er is slechts één klein probleem, onze geliefde motor pick-up, liefkozend “Tuku Tuku” genoemd, is te oud en onbetrouwbaar geworden om patiënten te vervoeren. Door de slechte staat van de wegen is het verbazingwekkend dat “Tuku Tuku” het zo lang heeft uitgehouden omdat hij dagelijks op en neer werd gereden over onverharde wegen. We moesten dus afscheid nemen van “Tuku Tuku“, die veel onderhoud kostte en problemen veroorzaakte als hij onderweg kapot ging.
Nu alle andere vervoersmiddelen gesloten zijn door de strenge COVID-19 beperkingen missen we “Tuku Tuku” meer dan ooit en moeten we een “Tuku Tuku 2” vinden zodat we ons werk en onze banen kunnen behouden en de gemeenschap waar we van houden kunnen dienen.
“Tuku Tuku 2” is nu hard nodig en u kunt ons helpen die wens in vervulling te laten gaan.
Een nieuwe “Tuku Tuku” kost ongeveer 2500 euro.

DONEER!

Donaties in Nederland kunt u overschrijven naar:
IBAN: NL62 INGB 0006 1565 61
Ten name van: K.Vogel
P.O. Box 48, KYOTERA
Uganda
OF
U kunt een donatie overmaken naar “Stichting Kulabigwo”.
Bivamuntuyo is aangesloten bij deze Nederlandse Stichting.
Stichting Kulabigwo” heeft een ANBI-status. Dit betekent dat uw gift fiscaal aftrekbaar is, of u nu als particulier of namens uw bedrijf schenkt. U ontvangt dan een bewijs van uw donatie.

Wij verzoeken u vriendelijk om donaties van meer dan 200 euro over te maken naar “Stichting Kulabigwo“. Vergeet niet te vermelden dat de donatie voor BIVAMUNTUYO is.
Gegevens Stichting Kulabigwo:
Rekening nummer / IBAN: NL09 INGB 0001 0393 10
t.n.v. Stichting Kulabigwo te Zwolle
Adres: Fluessen 76
Postcode: 8032 ML
Plaats: Zwolle
Tel: 038-4547944
KvK: 410.24.405
RSIN: 8081.05.784
Email: stichtingkulabigwo@gmail.com
Onderwerp: Donation for Bivamuntuyo
Website: https://stichtingkulabigwo.wordpress.com