Bivamuntuyo is een Community Based Organisation in Kabawanga, een dorp in het Kyotera district in het zuiden van Oeganda.
De organisatie heb ik in 2013 opgericht in samenwerking met lokale gemeenschapsleden. Op een stuk landbouwgrond is daarbij een boerderij opgebouwd.
De bedoeling is een directe bijdrage te kunnen leveren aan ondervoede kinderen en agragrische vaardigheden en kennis over voeding te delen met community members voor een gezond welzijn en preventie van ondervoeding.

Voor de ondervoede kinderen is daartoe in het Kyotera Medical Centre in Kyotera een aparte afdeling opgezet,  de Nutrition Unit.
Dit is gebeurd onder de paraplu van het Rakai Community Based Health Project, een district geregistreerde NGO (non government organisation).

De afdeling biedt gespecialeerde medische zorg aan ernstig ondervoede kinderen en adviseerd en begeleid ouders/verzorgers tijdens de opname van hun kind om heroptreden van ondervoeding in de toekomst te voorkomen en het welzijn van het gezin te verbeteren. We behandelen meer dan 150 patiënten per jaar, meestal kinderen jonger dan 5 jaar. Elk patientje ontvangt medische zorg en start de rehabilitatiefase met een op melk gebaseerd dieet in overeenstemming met de aard van de ondervoeding en het gewicht.

Meer informatie is te vinden op de website:
 https://bivamuntuyo.org